Anterilla on asiaa

Share this post

Charlie Hebdo järjesti pilakuvakilpailun Iranin mullaheista - "Me muslimit tulemme kostamaan tämän!"

www.anteryasa.fi

Charlie Hebdo järjesti pilakuvakilpailun Iranin mullaheista - "Me muslimit tulemme kostamaan tämän!"

Ranskalainen satiirinen viikkolehti julkaisi keskiviikkona 4. tammikuuta erikoisnumeron, jossa pilkataan Iranin korkeinta islamilaista johtajaa mielenosoitusten tueksi.

Anter Yaşa
Jan 11
3
Share this post

Charlie Hebdo järjesti pilakuvakilpailun Iranin mullaheista - "Me muslimit tulemme kostamaan tämän!"

www.anteryasa.fi
4.1 julkaistu kansikuva (vasen) ja 11.1 julkaistu kansikuva (oikea). Kuvat: Charlie Hebdo.
4.1 julkaistu kansikuva (vasen) ja 11.1 julkaistu kansikuva (oikea). Kuvat: Charlie Hebdo. Mullaheilla kesti nähtävästi viikon löytää tiensä takapuolesta ulos.

Charlie Hebdo käynnisti viime viikolla kansainvälisen kilpailun Iranin islamilaisen tasavallan korkeimman johtajan pilapiirrosten tuottamiseksi.

1

“Takapajuisen, ahdasmielisen ja suvaitsemattoman uskonnollisen vallan symboli Ali Khamenei on vain niiden "johtaja", jotka todella haluavat alistua hänelle.”, lukee Charlie Hebdon kotisivuilla kilpailun tiedotteessa.

“Pilapiirtäjien ja karikatyyrikuvapiirtäjien on tuettava iranilaisia, jotka taistelevat vapautensa puolesta, pilkkaamalla tätä toisesta aikakaudesta peräisin olevaa uskonnollista johtajaa ja saattamalla hänet historialliseen unohdukseen”.

“Ajatollah Khomeinin poliittinen tavoite luoda islamilainen tasavalta on tullut tiensä päähän, mikä osoittaa, miten järjetöntä on yrittää johtaa nykyaikaista yhteiskuntaa uskonnollisten ohjeiden pohjalta.

Vapaus, jota jokainen ihminen tavoittelee, on ristiriidassa uskonnollisen ajattelun takapajuisuuden ja jokaisen muka hengellisen auktoriteetin alistumisen kanssa, josta Ali Khamenei on valitettavin esimerkki.

Joten ryhtykää taisteluun ja varmistakaa, että Ali Khamenei on viimeinen korkein johtaja, josta iranilaisten on kärsittävä!”, tiedote jatkaa.

Kilpailun parhaat kuvat julkaistiin 4. tammikuuta ilmestyneessä erikoisnumerossa.

2

Katso parhaat pilakuvat tästä.

Lue myös: Myös Charlie Hebdolle työskennellyt pilapiirtäjä Ghilas Ainouche tuomittiin 10 vuodeksi vankilaan Algeriassa


Ensin mullahit “painuivat v****un” ja sitten poistuivat takakautta

Yhdessä kilpailun suosituimmassa kuvassa korkokenkiin pukeutunut nainen virtsaa “korkeimman johtajan” Ali Khameinin päälle.Yhdessä kilpailun suosituimmassa kuvassa korkokenkiin pukeutunut nainen virtsaa “korkeimman johtajan” Ali Khameinin päälle. Kuva: Charlie Hebdo.
Yhdessä kilpailun suosituimmassa kuvassa korkokenkiin pukeutunut nainen virtsaa “korkeimman johtajan” Ali Khameinin päälle. Kuva: Charlie Hebdo.

Tänään julkaistussa Charlie Hebdon erikoisnumerossa

3
lehti nostaa esille kuinka Mullahit reagoivat viime viikon numeroon. Lehden kaupallinen verkkosivusto joutui useamman hyökkäyksen kohteeksi kaataen sen hetkeksi ja Iranin uskonnolliset johtajat, sekä poliitikot vannoivat kostotoimia, eli islamilaista terrorismia "vastaiskuksi" pilapiirtäjille. Se ei olisi ensimmäinen kerta, kun muslimit tappavat Charlie Hebdon työntekijöitä.

Teheranin mullahit ovat uhkailleet suoraan Ranskaa ja Charlie Hebdoa, vaikka Ranskan kaltaisessa vapaassa maassa toimittajilla ja pilapiirtäjillä on sananvapaus, minkä puolesta Iranin mielenosoittajatkin taistelevat.

- “Mullahit eivät ole tyytyväisiä. Heidän korkeimman johtajansa pilakuvat, jotka julkaistiin viime viikolla näillä sivuilla, eivät näytä naurattaneen heitä kovinkaan paljon. Itseironia ei ole koskaan ollut tyrannien vahvuus, vielä vähemmän uskonnollisten tyrannien. Heidän reaktionsa ei kuitenkaan rajoittunut muutamaan diplomaattiseen protestiin: Charlie Hebdon kaupallinen verkkosivusto joutui niin monien hyökkäysten kohteeksi, että se jouduttiin sulkemaan hetkeksi. Tapahtumien tarkkaa kulkua selvitetään parhaillaan tutkimuksella, mutta vaikuttaa erittäin todennäköiseltä, että hyökkäykset olivat Iranin aloitteesta. Charlie Hebdo on vaiettava tavalla tai toisella, olipa kyse sitten luodeista tai hakkeroinnista. Vaikka kyse oli vain verkkosivustosta, toisin sanoen numeroista, matemaattisista kaavoista ja algoritmeista, oli kuitenkin melko outo tunne joutua tällaisen päättäväisyyden kohteeksi. Se oli melkein kuin löytäisimme uudelleen sen käytännössä sanoinkuvaamattoman tunteen, jonka tunsimme 7. tammikuuta 2015

4
.”, Charlie Hebdo kirjoittaa eilen julkaistussa tiedotteessa.
5

Muun muassa Iranin ulkoministeri Hossein Amir-Abdollahi kertoi Ranskan astuvan “rajojensa yli”.

- "Emme anna Ranskan hallituksen ylittää rajojaan", Iranin ulkoministeri twiittasi pilapiirroksista:

Twitter avatar for @Amirabdolahian
H.Amirabdollahian امیرعبداللهیان @Amirabdolahian
اقدام توهین آمیز و خارج از نزاکت نشریه ای فرانسوی در انتشار کاریکاتور علیه مرجعیت دینی و سیاسی بدون پاسخ قاطع و موثر نخواهد بود. به دولت فرانسه اجازه نمیدهیم پا را از گلیم خود فراتر گذارد.آنها قطعا مسیر اشتباهی را انتخاب کرده اند. پیشتر این نشریه را در فهرست تحریمها قرار دادیم.
9:46 AM ∙ Jan 4, 2023
3,799Likes396Retweets

Islamilaisen ihmisoikeusloukkauksia tehtailevan hallituksen edustaja Amir-Abdollahin tarkoitti oikeastaan seuraavaa: Emme anna Ranskan hallituksen ylittää IRANIN rajoja.

- "Ranskalaisen julkaisun loukkaava ja säädytön teko julkaista pilapiirroksia uskonnollista ja poliittista auktoriteettia vastaan ei jää ilman tehokasta ja päättäväistä vastausta", Amir-Abdollahin twiitti jatkuu.

AFP:n mukaan Iran on kutsunut Ranskan suurlähettilään koolle sen vuoksi, että Charlie Hebdo -satiirilehdessä on julkaistu pilapiirroksia maan ylimmästä johtajasta ajatollah Ali Khameneista.

- "Ranskalla ei ole oikeutta loukata muiden muslimimaiden ja -kansojen pyhiä uskomuksia sananvapauden varjolla", sanoi Iranin ulkoministeriön tiedottaja Nasser Kanani.

- "Iran odottaa Ranskan hallituksen selitystä ja hyvitystoimia, joilla se tuomitsee ranskalaisjulkaisun tuomittavan käytöksen", hän jatkoi.

Lehden mukaan pilapiirrokset olivat osa kilpailua, jonka se käynnisti joulukuussa tukeakseen mielenosoituksia, jotka saivat alkunsa Iranin kurdin Mahsa Aminin 16. syyskuuta tapahtuneesta kuolemantapauksesta, kun hänet pidätettiin, koska hänen väitettiin rikkoneen maan tiukkoja naisia koskevia islamilaisia pukeutumissääntöjä.

Suomessa muun muassa aikaisemmin islaminuskoisista satiirisesti piirtänyt ja siitä poliisin kuulusteluun joutunut suomalainen suosittu Iltalehden pilapiirtäjä Ville Ranta ei ole osoittanut minkäänlaista tukea Charlie Hebdo-lehdelle tämän uutiskirjeen julkaisun ajankohtana, vaikka omaa sosiaalisessa mediassa huomattavan seuraajamäärän. Hän on uudelleentwiitannut joitakin Iranin mielenosoituksia koskevia julkaisuja kommentoimatta niihin enempään kantojansa. Nähtävästi islaminuskoa, toisin kuin vapaasti pilkattavaa kristinuskoa, kritiikiltä ja satiirilta suojelevan Suomen hallituksen poliisilaitoksen pelote toimi Rannan kohdalla.

Lue myös: Iran: Hallitus tarjoaa vankilassa kidutetulle mielenosoittajalle hoitoa - jotta hän näyttäisi terveeltä teloituksen aikana


👉Tilaa tästä 4,50€/kk kannatusjäsenyys Anterilla on asiaa - Uutiskirjeeseen!

👉Voit myös liittyä The Haaremi - Yhteisöön tästä!

The Haaremi on suomalainen liberaalien humanistien, uskontokriitikkojen ja sananvapauden kannattajien nettiyhteisö.

Missiomme on tehdä siitä vähemmän tabu, että taikauskoisista uskomuksista ja uskonnoista puhutaan kriittisesti, jopa pilkallisesti. Arvostamme uskonnonvapautta ja erityisesti vapautta uskonnoista. Arvomme perustuvat sekularismiin, itsehallintoon ja ihmisoikeuksiin.

  • Twitter

  • Youtube

  • Discord

  • Instagram

  • Facebook

1

Charlie Hebdon 9.12 julkaiseman kilpailun tiedote.

2

Charlie Hebdon 4. tammikuuta julkaisema erikoisnumero.

3

Charlie Hebdon 11. tammikuuta julkaisema erikoisnumero.

4

Charlie Hebdon 2015 kohtaama islamilainen terrori-isku.

5

Charlie Hebdon 10. tammikuuta julkaisema tiedote.

Share this post

Charlie Hebdo järjesti pilakuvakilpailun Iranin mullaheista - "Me muslimit tulemme kostamaan tämän!"

www.anteryasa.fi
Previous
Next
Comments
TopNewCommunity

No posts

Ready for more?

© 2023 Anter Yaşa
Privacy ∙ Terms ∙ Collection notice
Start WritingGet the app
Substack is the home for great writing