Norjalainen kansanedustaja ehdotti UNRWA:ta Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi
Norjalainen kansanedustaja on asettanut UNRWA:n ehdolle Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi kiistan keskellä, joka koskee järjestön työntekijöiden osallisuutta Hamasin 7. lokakuuta terrori-iskuun.
Åsmund Grøver Aukrust on norjalainen sosialidemokraattisen työväenpuolueen edustaja. Hän on parlamentin jäsen Akershusin läänistä, ja hänet valittiin ensimmäisen kerran Norjan parlamenttivaaleissa vuonna 2013.1
Aukrust korosti “UNRWA:n pitkäaikaista, yli 70 vuotta kestänyttä tukea Palestiinalle ja sen viimeaikaista ratkaisevaa roolia”. Yhdistyneiden kansankuntien erillinen “pakolaisjärjestö” vain “palestiinalaisille”, UNRWA, on jäänyt kiinni kiistämättömien todisteiden perusteella niin terrorismin tukemisesta kuin työntekijöidensä kytköksistä islamistisiin Gazan terroristijärjestöihin.2
Noin joka kymmenennellä UNRWA:n työntekijöistä oli suoria kytköksiä / osallisuus 7.10 terrori-iskuihin, 23 prosenttia sen työntekijöistä on jäsen / omaa kytköksiä islamistiin terroristijärjestöihin ja noin 49% heistä on lähisukulaisia, jotka ovat Gazassa toimivien islamististen terroristijärjestöjen, kuten Hamasin ja Islamic Jihadin, jäseniä.
UN Watch - järjestön tutkimusten mukaan peräti 3000 UNRWA:n työntekijää Gazassa juhli 7.10 terrori-iskua ja jakoi Telegram-ryhmässä verisiä videoita raiskauksista, paloitteluista ja murhista. Useat “avustusjärjestön” työntekijät kertoivat sosiaalisen median kanavillaan gazalaisille, ettei heidän kuulu poistua asunnoista tai evakuoita, vaikka Israel soittaisi ja varoittaisi tulevista iskuista. UNRWA:n työntekijät neuvoivat gazalaisia siviilejä kuolemaan iskuihin, sekä ryhtymään “ihmiskilviksi” ja “marttyyreiksi”, jotta he voivat nostaa siivilien kuolonuhrien määrää ja syyttää Israelia “kansanmurhasta”.3
Muita Nobelin rauhanpalkintoehdokkaita ovat muun muassa Kansainvälinen tuomioistuin ICJ, Al-Haq, B'Tselem sekä Donald Trumpin ja paavi Franciscuksen kaltaiset henkilöt. Voittaja julkistetaan lokakuussa; viime vuonna palkinnon sai iranilainen naistenoikeusaktivisti Narges Mohammadi, joka tuki Iranissa islamilaista hallintoa vastaan mieltä osoittavia naisia.
Tärkeimmät rahoittajat, kuten Yhdysvallat ja Saksa, keskeyttivät rahoituksen 7. lokakuuta tapahtuneeseen hyökkäykseen liittyvien syytösten vuoksi. Tähän mennessä UNRWA:lta on katkaistu lähes miljardin dollarin vuosittainen rahoitus YK:n länsimaalaisten jäsenmaiden toimesta, joilla ei ole sosialistinen hallitus tällä hetkellä vallassa.
Muun muassa Norjan lisäksi Tanska jatkaa UNRWA:n rahoittamista ja jopa haluaa nostaa tuen määrää. Tanskassa on tällä hetkellä myös sosiaalidemokraattinen hallitus. Vuonna 2020 Tanska nosti tuen määrää ja 2023 allekirjoitti viiden vuoden tukisopimuksen järjestölle.4
Lue myös: Li Andersson puolustaa YK:n UNRWA:n terroristisen toiminnan rahoittamista Gazassa
Lue myös: Suomi keskeyttää YK:n UNRWA:n terroristisen toiminnan rahoittamisen Gazassa
Lue myös: YK:ta valvova järjestö vaatii Gazan UNRWA:n puheenjohtajan eroamista
Piditkö tästä artikkelista?
👉 Kannata uutiskirjettä 5 € / kk (Paras tapa tukea!)
👉 Liity The Haaremi Discord-yhteisöön!
The Haaremi on suomalainen liberaalien humanistien, uskontokriitikkojen ja sananvapauden kannattajien nettiyhteisö.
Missiomme on tehdä siitä vähemmän tabu, että taikauskoisista uskomuksista ja uskonnoista puhutaan kriittisesti, jopa pilkallisesti. Arvostamme uskonnonvapautta ja erityisesti vapautta uskonnoista. Arvomme perustuvat sekularismiin, itsehallintoon ja ihmisoikeuksiin.
Sosiaalinen media:
X (Tili on jäädytetty perättömien massailmiantojen takia! Voit auttaa tekemällä X:ssä julkaisun, mihin tägäät @support ja @X, sekä vaadit @anterxyasa - tilin palauttamista.)