Saksa: Hampuri kieltää kasvot peittävät burkat - Hijab edelleen sallittua
Kasvojen peittäminen on kielletty lailla Hampurin kouluissa 1. kesäkuuta lähtien.
Maanantaista lähtien Hampurissa on voimassa uusi laki, jonka hyvin ironisesti punavihreä koalitio, CDU ja AfD hyväksyivät toukokuun puolivälissä. Tämän lain mukaan tytöt eivät saa Hampurissa enää käyttää kasvoja peittäviä pakkohuntuja luokassa tai minkäänlaisissa koulutapahtumissa.
Huivin, eli hijabin, käyttö on kuitenkin edelleen sallittua. Kielto koskee nimenomaan naaman peittäviä kokovartalohuntuja, eli niqabeja ja burkia.
Laki perustuu Hampurin korkeimman hallinto-oikeuden vuonna 2020 antamaan päätökseen. Tuolloin tuomioistuin päätti, että 16-vuotiasta muslimioppilasta ei voitu kieltää käyttämästä kasvohuntua koulussa, koska siihen ei ollut oikeusperustaa. Viimeksi hansakaupungissa oli tiedossa noin kymmenen tapausta, joissa tytöt osallistuivat opetukseen kasvohuntu päällään.
Kasvojen peittävien huntujen käytön lisääntyminen korreloi suoraan islamilaisen radikalismin, sekä sharia-lain kannatuksen lisääntymisen kanssa. Maalliset ja modernit muslimit eivät käytä niqabeja ja burkia.
Kouluviranomaiset ovat selventäneet, miten uutta asetusta olisi sovellettava. Niqabin tai muun kasvohunnun käyttäminen katsotaan kielletyksi peittäytymiseksi, mutta ei kuitenkaan sellaisen huivin käyttäminen, joka jättää kasvot peittämättä kulmakarvoista leuan alaosaan.
Kasvopeitteet estävät luonnollisen ihmisinteraktion, personallisuuden, sekä empatian kehittymisen, ja epäinhimillistävät sen käyttäjää. Se on erittäin haitallista varsinkin kouluikäisten kohdalla terveen henkisen kehittymisen ja itsetunnon suhteen.
Koraani ei vaadi naisia peittämään kasvoja, vaan kyseessä on myöhemmin perusteltujen Islaminuskon perimätekstien, hadithien, ja muiden hallitsijoiden käskyistä, joita suurin osa maailman muslimeista eivät noudata. Monet arabimaat, joissa niqabit ja burkat ovat aikaisemmin olleet jopa laki, sekä valtavirtaa, ovat itsekin luopumassa niistä pikkuhiljaa. Saudi-Arabia on vapauttanut useat tällaiset pakot, ja monet naiset eivät enää peitä kasvojaan.
Tunnetuin burkien ja niqabien pakottaja, sekä koulutuksen naisilta ehkäisevä taho on terroristijärjestö Taliban, sekä sen kaappaama Afganistanin “Islamilainen emiraatti”.
Iranin shia-islamistinen teokratia, “Iranin islamilainen tasavalta”, taas pakottaa hijabin naisille lailla. Se ei kuitenkaan peitä kasvoja.
Jos lain rikkominen jatkuu Hampurin kouluissa, kouluviranomaiset voivat ryhtyä kurinpitotoimenpiteisiin tai määrätä jopa 500 euron sakon. Kouluikäisille oppilaille tämä voi tarkoittaa kirjallista huomautusta ja koulumatkalta tai luokasta sulkemista pois enintään kymmeneksi päiväksi. Oppilaat, jotka eivät ole enää oppivelvollisia, voidaan erottaa pysyvästi koulusta.1
Islamilaisten uskonnollisten ja pakollisten vaatetusten kieltäminen oppilaitoksista ei ole mitään uutta, eikä edes “islamofobista”, vaan erittäin yleistä maallista humanismia, sekä aikaisemmin itse naisten edistämää kamppailua naisten oikeuksien puolesta jopa Lähi-Idän maissa.
Yli 99% muslimienemmistöisessä Turkissa oli lähes 100 vuotta kiellettyä tuoda uskonnollisia symboleita oppilaitoksiin, kunnes demokraattisen vallan kaappasi islamistinen diktaattori Recep Tayyip Erdoğan, ja nyt tytöiltä lähes vaaditaan islamilaista pukeutumista yhteiskunnan jokaisella alueella kunniaväkivallan uhalla.
Lue myös:
Tue itsenäistä journalismia!
👉 Tue uutiskirjettä 5 € / kk! 🤗
(Paras tapa tukea Anteria!)
👉 Tarjoa 5 € kahvikuppi! ☕
(Kertaluontoinen tuen muoto!)
👉 Tue GoFundMe-kampanjaa! 📝
(Hankitaan kunnon järjestelmäkamera!)
Seuraa somessa uusia tilejä @anteryasax
Yhteisöt:
👉 Facebook-tukiryhmä
(1000+ jäsentä!)
👉 Liity The Haaremi Discord-yhteisöön!
(150+ jäsentä!)
The Haaremi on suomalainen liberaalien humanistien, uskontokriitikkojen ja sananvapauden kannattajien nettiyhteisö.
Missiomme on tehdä siitä vähemmän tabu, että taikauskoisista uskomuksista ja uskonnoista puhutaan kriittisesti, jopa pilkallisesti. Arvostamme uskonnonvapautta ja erityisesti vapautta uskonnoista. Arvomme perustuvat sekularismiin, itsehallintoon ja ihmisoikeuksiin.