UK ajatushautomo: "Hallituksen on otettava tiukempi kanta musliminaisten pukeutumissääntöjen asettamisen estämiseksi"
Uudessa raportissa käsitellään sitä, miten islamistiryhmät ovat hallinneet uskonnolliseen pukeutumiseen liittyvää keskustelua Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja sen ulkopuolella.
Policy Exchangen ajatushautomo korostaa, miten “islamofobian pelko”1 voi johtaa siihen, että islamistien yhdistykset tukahduttavat avoimen keskustelun uskonnollisesta pukeutumisesta Yhdistyneessä kuningaskunnassa, vaikka monissa islamilaisissa maissa naiset protestoivat hijabia, eli ahdistavaa ja pakottavaa siveysvaatetta vastaan henkensä uhalla.
Uudessa raportissa käsitellään sitä, miten islamistit ovat hallinneet uskonnolliseen pukeutumiseen liittyvää keskustelua Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja sen ulkopuolella (mukaan lukien Suomi ja Ruotsi), mikä rajoittaa musliminaisten valinnanvapautta pukeutumisasioissa, sekä katsoo sormien läpi hyvin yleistä naisten kokemaa hengenvaarallista islamilaista kunniaväkivaltaa hijabin luopumisesta.
Raportissa, jonka otsikko on “The Symbolic Power of the Veil” (Hijabin symbolinen voima), suositellaan, että hallitus antaisi kouluille selkeämpää ohjeistusta pukeutumissäännöistä, haitallisesta uskonnollisesta pakottavasta pukeutumisesta, sekä antaisi esimerkkejä maallisen ja vapaan pukeutumisen mahdollisuuksista.
Ajatushautomon mukaan hallituksen olisi myös vastustettava “islamofobia”-termin islamistien haluamaa määritelmää, joka rajoittaa uskonnollisten käytäntöjen, kuten tyttöjä pakottavien ja alistavien pukeutumissääntöjen, arvostelua.
“Miten voimme arvostella sosiaalisten ja uskonnollisten käytäntöjen ja tapojen haitallisia puolia, jos välitön reaktio on syytökset islamofobiasta?”
- Raportin toinen laatija professori Elham Manea.
Työväenpuolueen (Labour) kansanedustaja Khalid Mahmood (Birmingham, Perry Barr) tukee raportin keskeisiä havaintoja ja suosituksia The Independentin2 haastattelussa:
"Hijabin käyttö ei kuitenkaan selvästikään edusta kaikkia musliminaisten mielipiteitä. Ja on törkeän tunteetonta niitä Iranin, Afganistanin, Jemenin ja muiden maiden musliminaisten suhteen, jotka vastoin omaa tahtoaan joutuvat käyttämään hijabia”, Mahmood kertoi.
Lue myös: UK: Maailman ensimmäinen patsas hijabia käyttäville naisille
“Hallituksen on lopetettava tukemasta ja edistämästä islamilaista pukeutumista”
Raportti arvostelee erityisesti ulkoministeriön rahoittamaa projektia “World Hijab Day” - juhlaa, (Maailman hijab-päivä), mikä julistettiin vuonna 2018 vuosittaiseksi juhlapäiväksi ja missä jaetaan hijabeja, eli siveyshuntuja, naispuolisille viranomaisille, sekä kaupungin työntekijöille.
Raportin laatija, Iso-Britannian entinen Saudi-Arabian suurlähettiläs ja Policy Exchangen vanhempi tutkija Sir John Jenkins sanoi: "Iranin viimeaikaiset tapahtumat ovat jälleen kerran paljastaneet paitsi islamilaisen hunnun ja muiden huiveja koskevien sääntöjen symbolisen voiman myös sen, miten niitä voidaan käyttää - ja käytetään - yksilöiden, ryhmien, jopa kokonaisten yhteiskuntien kurittamiseen autoritaarisen ja vastuuttoman poliittisen, sekä uskonnollisen eliitin etujen mukaisesti."
Raportin toinen laatija, ihmisoikeuksien puolestapuhuja, professori Elham Manea, lisäsi: "Mielipiteen- ja sananvapaus ei ole jonkinlainen ylimääräinen asia, jota voidaan käyttää iloisena iskulauseena aina, kun katsomme parhaaksi.”
Lue myös: BBC: Imaami varasti iranilaisen naisen puhelimen - Jäljet johtivat Helsingin Resalat-moskeijaan!
👉Tilaa tästä 4,50€/kk kannatusjäsenyys Anterilla on asiaa - Uutiskirjeeseen!
👉Voit myös liittyä The Haaremi - Yhteisöön tästä!
The Haaremi on suomalainen liberaalien humanistien, uskontokriitikkojen ja sananvapauden kannattajien nettiyhteisö.
Missiomme on tehdä siitä vähemmän tabu, että taikauskoisista uskomuksista ja uskonnoista puhutaan kriittisesti, jopa pilkallisesti. Arvostamme uskonnonvapautta ja erityisesti vapautta uskonnoista. Arvomme perustuvat sekularismiin, itsehallintoon ja ihmisoikeuksiin.
Kirjailija Christopher Hitchens totesi helmikuussa 2007, että: "Liikkeelle on laskettu typerä termi islamofobia, jolla yritetään antaa ymmärtää, että islamin erehtymättömään "sanomaan" kohdistuvien epäilyjen takana piilevät pahat ennakkoluulot.'"
Toukokuussa 2007 New Humanist -lehdessä kirjoittanut filosofi Piers Benn ehdottaa, että islamofobian nousua pelkäävät ihmiset edistävät ympäristöä, joka "ei ole älyllisesti tai moraalisesti terveellinen", ja hän kutsuu sitä "islamofobia-fobiaksi", joka voi heikentää "islamin kriittistä tarkastelua jotenkin epäkohteliaana tai uskonnon todellisen luonteen tuntemattomana". - Wikipedia